Skip to content

Hoe lang zijn mijn cursisten online?

maart 7, 2013Ik wil weten hoe lang mijn cursisten online zijn?‘, een veel gehoorde vraag die meestal een standaard antwoord krijgt in de trant van ‘alsof dat iets zegt over het leerresultaat‘ of ‘de tijd dat ze koffie gaan halen, naar de wc gaan of aan het facebooken zijn, telt ook mee‘.

Moodle Use StatsToch blijkt deze hardnekkige vraag (krijg je al een beetje het gevoel hoe ik er persoonlijk tegenover sta…?) de aanleiding te zijn geweest om een blok te programmeren die dit inzichtelijk moet maken. Ongeveer elke klik in Moodle wordt gelogd, dus met al deze data moet je wel een aardig beeld kunnen krijgen van de duur van de online activiteiten van jouw cursisten.

Misschien voor certificeringstrajecten waarbij een minimaal een aantal uur aanwezigheidstherapie (sorry, kan het niet laten) wordt vereist, is het blok Use Stats erg handig.

Maar probeer gerust uit!

Over de auteur

Arnout Vree werkt sinds 2004 met Moodle en heeft zijn roots in het onderwijs. Hij is mede-oprichter en directeur van Avetica, geeft regelmatig trainingen en presentaties over Moodle en is voorzitter van de Ned-Moove. Arnout schrijft over de mogelijkheden van Moodle en ontwikkelingen op het gebied van ICT en leren. Soms met een kritische blik, maar altijd met de bedoeling dat online leren nog beter en leuk kan met het krachtige leerplatform Moodle. Volg hem op twitter via @ArnoutVree of op Google Plus.

Reacties

Er zijn geen reacties.

Geef een reactie

Required

Required

Optional


zes + 3 =

Bijdragen aan Moodle

Lijkt het jou wat om met ons mee te bloggen over Moodle? We zoeken enthousiaste bloggers die ons helpen de laatste nieuwtjes en praktijksituaties over Moodle op Moodlefacts te plaatsen. Interesse?

Lees meer hoe je kan bijdragen aan Moodle.


Over Moodlefacts

Moodlefacts wil het gebruik van Moodle in Nederland en België bevorderen met informatie en inspiratie over het meest gebruikte open source LMS ter wereld.

Lees meer over dit initiatief van Avetica.

Avetica, Moodle expert