Blog

Hoe lang zijn mijn cursisten online?

7 maart 2013

Ik wil weten hoe lang mijn cursisten online zijn?‘, een veel gehoorde vraag die meestal een standaard antwoord krijgt in de trant van ‘alsof dat iets zegt over het leerresultaat‘ of ‘de tijd dat ze koffie gaan halen, naar de wc gaan of aan het facebooken zijn, telt ook mee‘.

Moodle Use StatsToch blijkt deze hardnekkige vraag (krijg je al een beetje het gevoel hoe ik er persoonlijk tegenover sta…?) de aanleiding te zijn geweest om een blok te programmeren die dit inzichtelijk moet maken. Ongeveer elke klik in Moodle wordt gelogd, dus met al deze data moet je wel een aardig beeld kunnen krijgen van de duur van de online activiteiten van jouw cursisten.

Misschien voor certificeringstrajecten waarbij een minimaal een aantal uur aanwezigheidstherapie (sorry, kan het niet laten) wordt vereist, is het blok Use Stats erg handig.

Maar probeer gerust uit!

Tags

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


7 + twee =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>