Skip to content

Voorkom plagiaat met Turnitin

maart 6, 2013Vele kennen Ephorus als anti-plagiaatsoftware, maar al jaren lang bouwt Turnitin aardig aan de weg. Onlangs hebben zij hun Moodle module flink bijgewerkt met nieuwe functionaliteit. Het was al mogelijk om vanuit de standaard Moodle opdrachten module een document te laten scannen op de mate van ‘kopieer-en-plak-werk’. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de plagiaatintegratie die sinds Moodle 2 ingebouwd zit.

De nieuwe module Turnitin’s Moodle Direct is aparte standalone module, eigenlijk zoals Ephorus vroeger ook was. Reden van de wijziging is dat op deze manier bijna alle functionaliteit van Turnitin gebruikt kan worden binnen de module, behalve de functie PeerMark. De module kan ook omgaan met groepen en groeperingen.

Meer informatie kan je hier vinden. Bekijk ook onderstaande video (helaas nog van een Moodle 1.9.7 sites).

Wil je geen anti-plagiaatsoftware gebruiken, verander dan je didactiek met betrekking tot schrijfopdrachten!

Over de auteur

Arnout Vree werkt sinds 2004 met Moodle en heeft zijn roots in het onderwijs. Hij is mede-oprichter en directeur van Avetica, geeft regelmatig trainingen en presentaties over Moodle en is voorzitter van de Ned-Moove. Arnout schrijft over de mogelijkheden van Moodle en ontwikkelingen op het gebied van ICT en leren. Soms met een kritische blik, maar altijd met de bedoeling dat online leren nog beter en leuk kan met het krachtige leerplatform Moodle. Volg hem op twitter via @ArnoutVree of op Google Plus.

Reacties

Er zijn geen reacties.

Geef een reactie

Required

Required

Optional


vijf + 9 =

Bijdragen aan Moodle

Lijkt het jou wat om met ons mee te bloggen over Moodle? We zoeken enthousiaste bloggers die ons helpen de laatste nieuwtjes en praktijksituaties over Moodle op Moodlefacts te plaatsen. Interesse?

Lees meer hoe je kan bijdragen aan Moodle.


Over Moodlefacts

Moodlefacts wil het gebruik van Moodle in Nederland en België bevorderen met informatie en inspiratie over het meest gebruikte open source LMS ter wereld.

Lees meer over dit initiatief van Avetica.

Avetica, Moodle expert