Skip to content

Creëer je eigen Moodle rapporten

maart 5, 2013Veel, heel veel wordt in Moodle bijgehouden (gelogd). En via bestaande functionaliteit zoals statistieken, activiteitenlogs, etc. kan je al veel rapportages uit Moodle halen. Maar wat nu als je andere rapportages nodig hebt? Dan bestaat er het blok Configurable Reports. Hiermee kan je je helemaal uitleven!

Creëer zonder programmeerkennis rapportages over cursussen, categorieën of over gebruikers. Een rapportage over een bepaalde tijdsperiode waarbij de tijdlijn wordt weergegeven? Geen probleem. Rapportages downloaden in.xls of .ods, probeer maar uit. Maak gebruik van condities, ordening, filters en berekeningen en bepaal wie dit mag maken en opvragen.

Download het blok en speelse!

Moodle block Configurable reports

Over de auteur

Arnout Vree werkt sinds 2004 met Moodle en heeft zijn roots in het onderwijs. Hij is mede-oprichter en directeur van Avetica, geeft regelmatig trainingen en presentaties over Moodle en is voorzitter van de Ned-Moove. Arnout schrijft over de mogelijkheden van Moodle en ontwikkelingen op het gebied van ICT en leren. Soms met een kritische blik, maar altijd met de bedoeling dat online leren nog beter en leuk kan met het krachtige leerplatform Moodle. Volg hem op twitter via @ArnoutVree of op Google Plus.

Reacties

Er zijn geen reacties.

Geef een reactie

Required

Required

Optional


acht − = 7

Bijdragen aan Moodle

Lijkt het jou wat om met ons mee te bloggen over Moodle? We zoeken enthousiaste bloggers die ons helpen de laatste nieuwtjes en praktijksituaties over Moodle op Moodlefacts te plaatsen. Interesse?

Lees meer hoe je kan bijdragen aan Moodle.


Over Moodlefacts

Moodlefacts wil het gebruik van Moodle in Nederland en België bevorderen met informatie en inspiratie over het meest gebruikte open source LMS ter wereld.

Lees meer over dit initiatief van Avetica.

Avetica, Moodle expert