Skip to content

Moodle leidraad voor goed cursusontwerp

februari 27, 2013leidraadNaar aanleiding van dit forumbericht op Moodle.org zag ik een reactie van Koen Roggemans, die reageert op de hulpvraag hoe Moodle gebruikt moet worden. Hij heeft eerder het document ‘Best practices for course design‘ van Michelle Moore bewerkt en vertaald. Terecht geeft Koen aan dat dit geen Moodle knoppencursus is, maar een goed overzicht van de do’s and don’ts. Download zijn Moodle leidraad voor goed cursusontwerp (pdf – 7 blz.). Erg handig als checklist!!

Zoek je wel een Moodle handleiding, dan kan je die van ECOIS of onze Belastingdienst bekijken. Als je meer het creatieve proces in wilt qua cursusontwerp, gebruik dan het Moodle Cursus Ontwerp Model van Avetica.

Als je nu nog geen mooie cursussen kan ontwerpen….?

Over de auteur

Arnout Vree werkt sinds 2004 met Moodle en heeft zijn roots in het onderwijs. Hij is mede-oprichter en directeur van Avetica, geeft regelmatig trainingen en presentaties over Moodle en is voorzitter van de Ned-Moove. Arnout schrijft over de mogelijkheden van Moodle en ontwikkelingen op het gebied van ICT en leren. Soms met een kritische blik, maar altijd met de bedoeling dat online leren nog beter en leuk kan met het krachtige leerplatform Moodle. Volg hem op twitter via @ArnoutVree of op Google Plus.

Reacties

Er zijn geen reacties.

Geef een reactie

Required

Required

Optional


zes + = 13

Bijdragen aan Moodle

Lijkt het jou wat om met ons mee te bloggen over Moodle? We zoeken enthousiaste bloggers die ons helpen de laatste nieuwtjes en praktijksituaties over Moodle op Moodlefacts te plaatsen. Interesse?

Lees meer hoe je kan bijdragen aan Moodle.


Over Moodlefacts

Moodlefacts wil het gebruik van Moodle in Nederland en België bevorderen met informatie en inspiratie over het meest gebruikte open source LMS ter wereld.

Lees meer over dit initiatief van Avetica.

Avetica, Moodle expert