Skip to content

Cohort (site groep) toevoegen aan een groep

december 28, 2012Op het hoogste niveau binnen Moodle kun je sitegroepen aanmaken. Zo’n sitegroep is bedoeld om een groep cursisten aan te melden in meerdere cursussen. Komt er een cursist bij dan voeg je die toe aan de sitegroep en de cursist wordt direct in alle cursussen ingeschreven (gesynchroniseerd). Tot zover nog geen nieuws.
Vanaf Moodle 2.4 is het nu echter ook mogelijk om te zorgen dat de leden van die sitegroep worden gekoppeld aan een groep op cursusniveau. (Deze laatst genoemde groep is meer bedoeld als ruimte voor groepswerk daar waar de sitegroep synchronisatie een aanmeldingsmethode is).
Nadat de sitegroep is aangemeld voor je cursus ga je naar Cursusbeheer / Gebruikers / Aanmeldingsmethodes.
Klik op het bewerkingsicoon van de betreffende sitegroep.

Daarna kun je de sitegroep ‘koppelen’ aan een groep. Wijzigingen in de sitegroep werken ook door in de groep op cursusniveau.

Reacties

Er zijn geen reacties.

Geef een reactie

Required

Required

Optional


9 − zeven =

Bijdragen aan Moodle

Lijkt het jou wat om met ons mee te bloggen over Moodle? We zoeken enthousiaste bloggers die ons helpen de laatste nieuwtjes en praktijksituaties over Moodle op Moodlefacts te plaatsen. Interesse?

Lees meer hoe je kan bijdragen aan Moodle.


Over Moodlefacts

Moodlefacts wil het gebruik van Moodle in Nederland en België bevorderen met informatie en inspiratie over het meest gebruikte open source LMS ter wereld.

Lees meer over dit initiatief van Avetica.

Avetica, Moodle expert