Skip to content

Makkelijk bladeren tussen bronnen en activiteiten

april 24, 2012



De navigatie in Moodle 2 was al flink verbeterd, o.a. met een apart navigatieblok. Toch is het handig om te bladeren tussen de verschillende bronnen en activiteiten, zonder dat je veel moet klikken. Die wens is omgezet in extra functionaliteit. In een blok, wat alleen te zien is voor docenten, kan je de buttons configureren. Als je het blok wil verwijderen in de cursus, verdwijnen ook de buttons.

Onderstaande video geeft een korte, maar duidelijke demo. Download het blok ‘Navigation buttons‘ voor Moodle 1.9 en Moodle 2.x.

Over de auteur

Arnout Vree werkt sinds 2004 met Moodle en heeft zijn roots in het onderwijs. Hij is mede-oprichter en directeur van Avetica, geeft regelmatig trainingen en presentaties over Moodle en is voorzitter van de Ned-Moove. Arnout schrijft over de mogelijkheden van Moodle en ontwikkelingen op het gebied van ICT en leren. Soms met een kritische blik, maar altijd met de bedoeling dat online leren nog beter en leuk kan met het krachtige leerplatform Moodle. Volg hem op twitter via @ArnoutVree of op Google Plus.

Reacties

Er zijn geen reacties.

Geef een reactie

Required

Required

Optional


zes − 4 =

Bijdragen aan Moodle

Lijkt het jou wat om met ons mee te bloggen over Moodle? We zoeken enthousiaste bloggers die ons helpen de laatste nieuwtjes en praktijksituaties over Moodle op Moodlefacts te plaatsen. Interesse?

Lees meer hoe je kan bijdragen aan Moodle.


Over Moodlefacts

Moodlefacts wil het gebruik van Moodle in Nederland en België bevorderen met informatie en inspiratie over het meest gebruikte open source LMS ter wereld.

Lees meer over dit initiatief van Avetica.

Avetica, Moodle expert