Skip to content

Koppel Magister/SOM op de Moodle Admin Connector

april 16, 2012Alle leerlingen, docenten, klassen, lesgroepen, vakken, agenda’s vanuit Magister of SOM direct koppelen met Moodle. Verminder het beheer in Moodle en zorg voor tijd en focus op de onderwijskundige kant van Moodle in het onderwijs. Dat was de insteek voor Avetica om deze productontwikkeling in gang te zetten (zie hun nieuwsbericht). Het bedrijf uit Maasdam was hiermee al ruim een jaar bezig met diverse scholen en heeft alle wensen en eisen van de VO-scholen in één product kunnen verwerken, de Moodle Admin Connector.

De Moodle Admin Connector, die in eigen beheer is ontwikkeld door Avetica & Sebsoft, maakt gebruik van een krachtige API waarop gekoppeld wordt. Avetica beveelt het bedrijf Tools4ever aan om de koppeling vanuit het Magister/SOM naar de API te realiseren, omdat zij goed in staat is gebleken om vanuit de specifieke netwerkomgevingen van de VO-scholen toch de juiste data effectief naar de API te sturen. Er is bewust niet gekozen om gebruik te maken van de IMS functionaliteit van Moodle, omdat deze onvoldoende mogelijkheden biedt voor wat de scholen willen.

De Moodle Admin Connector is er in twee smaken: Basis en Advanced. Met de laatste variant kan je ook vakken importeren waarbij de leerlingen en docenten direct gekoppeld zijn met de juiste rollen in Moodle en worden ook de agenda’s vanuit Magister/SOM in Moodle gezet.

De Moodle Admin Connector is ook geschikt voor scholen die zelf de Moodle hosting verzorgen, dus geen verplichte koppelverkoop met de hostingpakketten van Avetica. En meer informatie kan je vinden op in de MoodleStore.

Over de auteur

Arnout Vree werkt sinds 2004 met Moodle en heeft zijn roots in het onderwijs. Hij is mede-oprichter en directeur van Avetica, geeft regelmatig trainingen en presentaties over Moodle en is voorzitter van de Ned-Moove. Arnout schrijft over de mogelijkheden van Moodle en ontwikkelingen op het gebied van ICT en leren. Soms met een kritische blik, maar altijd met de bedoeling dat online leren nog beter en leuk kan met het krachtige leerplatform Moodle. Volg hem op twitter via @ArnoutVree of op Google Plus.

Reacties

Er zijn geen reacties.

Geef een reactie

Required

Required

Optional


4 + = zes

Bijdragen aan Moodle

Lijkt het jou wat om met ons mee te bloggen over Moodle? We zoeken enthousiaste bloggers die ons helpen de laatste nieuwtjes en praktijksituaties over Moodle op Moodlefacts te plaatsen. Interesse?

Lees meer hoe je kan bijdragen aan Moodle.


Over Moodlefacts

Moodlefacts wil het gebruik van Moodle in Nederland en België bevorderen met informatie en inspiratie over het meest gebruikte open source LMS ter wereld.

Lees meer over dit initiatief van Avetica.

Avetica, Moodle expert