Blog

Koppel Magister/SOM op de Moodle Admin Connector

16 april 2012


Alle leerlingen, docenten, klassen, lesgroepen, vakken, agenda’s vanuit Magister of SOM direct koppelen met Moodle. Verminder het beheer in Moodle en zorg voor tijd en focus op de onderwijskundige kant van Moodle in het onderwijs. Dat was de insteek voor Avetica om deze productontwikkeling in gang te zetten (zie hun nieuwsbericht). Het bedrijf uit Maasdam was hiermee al ruim een jaar bezig met diverse scholen en heeft alle wensen en eisen van de VO-scholen in één product kunnen verwerken, de Moodle Admin Connector.

De Moodle Admin Connector, die in eigen beheer is ontwikkeld door Avetica & Sebsoft, maakt gebruik van een krachtige API waarop gekoppeld wordt. Avetica beveelt het bedrijf Tools4ever aan om de koppeling vanuit het Magister/SOM naar de API te realiseren, omdat zij goed in staat is gebleken om vanuit de specifieke netwerkomgevingen van de VO-scholen toch de juiste data effectief naar de API te sturen. Er is bewust niet gekozen om gebruik te maken van de IMS functionaliteit van Moodle, omdat deze onvoldoende mogelijkheden biedt voor wat de scholen willen.

De Moodle Admin Connector is er in twee smaken: Basis en Advanced. Met de laatste variant kan je ook vakken importeren waarbij de leerlingen en docenten direct gekoppeld zijn met de juiste rollen in Moodle en worden ook de agenda’s vanuit Magister/SOM in Moodle gezet.

De Moodle Admin Connector is ook geschikt voor scholen die zelf de Moodle hosting verzorgen, dus geen verplichte koppelverkoop met de hostingpakketten van Avetica. En meer informatie kan je vinden op in de MoodleStore.

Tags

 

One Comment

  1. Pingback: Moodle Admin Connector wordt uitgebreid met huiswerk - Moodlefacts.nl Moodlefacts.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


× 9 = drieenzestig

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>