Skip to content

Einde van dit jaar einde van Moodle 1.9

februari 8, 2011Het beleid van Moodle is om alleen de laatste twee stabiele release te ondersteunen. Dat zijn dus nu Moodle 2.0.x en Moodle 1.9. Oudere versie zoals Moodle 1.8.x, 1.7.x, 1.6.x, enz. worden dus nu niet meer bijgewerkt met bugfixes en updates. Dit is ook goed te zien op de downloadsite van Moodle.

Maar als Moodle 2.1 uitkomt in juni 2011 (geplande datum), zou dat betekenen dat er geen support meer geleverd wordt op Moodle 1.9 vanaf juni. En juist deze versie is de meest gebruikte versie ter wereld. Ten minste, wat bekend is wat de sites die zich geregistreerd hebben. Daarbij komt dat de stap naar Moodle 2.0 een grote stap is. Gevolg? Veel bezorgde Moodlelaars.

Als reactie hierop heeft Martin Dougiamas (oprichter Moodle) het volgende gezegd:

I plan to keep putting resources into supporting 1.9.x until December 2011. I doubt we can stretch beyond that, because it’s getting harder and harder for our developers to remember how to write code for 1.9.

Dringend advies van @moodlefacts: ga de upgrade naar Moodle 2.0 plannen!!

Over de auteur

Arnout Vree werkt sinds 2004 met Moodle en heeft zijn roots in het onderwijs. Hij is mede-oprichter en directeur van Avetica, geeft regelmatig trainingen en presentaties over Moodle en is voorzitter van de Ned-Moove. Arnout schrijft over de mogelijkheden van Moodle en ontwikkelingen op het gebied van ICT en leren. Soms met een kritische blik, maar altijd met de bedoeling dat online leren nog beter en leuk kan met het krachtige leerplatform Moodle. Volg hem op twitter via @ArnoutVree of op Google Plus.

Reacties

Er zijn geen reacties.

Geef een reactie

Required

Required

Optional


1 + = vier

Bijdragen aan Moodle

Lijkt het jou wat om met ons mee te bloggen over Moodle? We zoeken enthousiaste bloggers die ons helpen de laatste nieuwtjes en praktijksituaties over Moodle op Moodlefacts te plaatsen. Interesse?

Lees meer hoe je kan bijdragen aan Moodle.


Over Moodlefacts

Moodlefacts wil het gebruik van Moodle in Nederland en België bevorderen met informatie en inspiratie over het meest gebruikte open source LMS ter wereld.

Lees meer over dit initiatief van Avetica.

Avetica, Moodle expert