Skip to content

Hoe smaakt Moodle? Goed artikel voor Moodle starters

januari 3, 2011Marcel de Leeuwe laat (gelukkig!) weer van zich horen. Hij heeft het artikel ‘Hoe smaakt Moodle?’ geschreven welke vorige maand is geplaatst in Opleiding & Ontwikkeling, het vakblad voor HRD-professionals. Het artikel is speciaal geschreven voor iedereen die overweegt om Moodle in te zetten als open source leeromgeving. En zelfs voor echte Moodlelaars nog leuk om te lezen!

Het is een goed, informatief en objectief artikel dat de verschillende aspecten van Moodle beschrijft. Naast wat uitgelegd wordt wat Moodle en open source is, wordt ook ingegaan op implementatietips en didactische mogelijkheden. Zo wordt het hele proces van de onderwijskundige implementatie van een ELO vergeleken met koken. Een complete ‘Moodle maaltijd’ wordt gemaakt volgens drie stappen:

  1. Moodle kookvisie
  2. Algemene Moodle ingrediënten
  3. Bord Moodle

De afsluitende alinea wil ik in z’n geheel citeren, want hier focust Marcel terecht op.

Moodle is een laagdrempelige omgeving die snel kan worden ingericht door docenten of anderen zonder veel technische kennis. Daar ligt ook het gevaar: het gaat erom dat u weet op welke manier u een krachtige leerervaring ontwerpt. Dat zit in de details en de onderwijskundige en didactische aanpak. E-learning gaat niet over de e, maar over leren. Daarin zit de kwaliteit, daarin zit het succes.

Download het artikel ‘Hoe smaakt Moodle?’ (pdf-formaat).

Over de auteur

Arnout Vree werkt sinds 2004 met Moodle en heeft zijn roots in het onderwijs. Hij is mede-oprichter en directeur van Avetica, geeft regelmatig trainingen en presentaties over Moodle en is voorzitter van de Ned-Moove. Arnout schrijft over de mogelijkheden van Moodle en ontwikkelingen op het gebied van ICT en leren. Soms met een kritische blik, maar altijd met de bedoeling dat online leren nog beter en leuk kan met het krachtige leerplatform Moodle. Volg hem op twitter via @ArnoutVree of op Google Plus.

Reacties

Er zijn geen reacties.

Geef een reactie

Required

Required

Optional


vijf × 3 =

Bijdragen aan Moodle

Lijkt het jou wat om met ons mee te bloggen over Moodle? We zoeken enthousiaste bloggers die ons helpen de laatste nieuwtjes en praktijksituaties over Moodle op Moodlefacts te plaatsen. Interesse?

Lees meer hoe je kan bijdragen aan Moodle.


Over Moodlefacts

Moodlefacts wil het gebruik van Moodle in Nederland en België bevorderen met informatie en inspiratie over het meest gebruikte open source LMS ter wereld.

Lees meer over dit initiatief van Avetica.

Avetica, Moodle expert